De voorbereidingen voor het 38e Drenthe Loop Festijn zijn inmiddels in volle gang:

  • Het overleg met gemeente Emmen is opgestart en positief verlopen aangaande datum en routes.
  • De routes zijn aangepast in verband met wensen van de middenstand en diverse andere ondernemers. Er zijn minder afsluitingen van wegen waardoor winkels en ook inwoners minder overlast zullen ondervinden.
  • Voor het eerst loopt de route nu ook via de Kazerneweg en de Brugstraat en de Vastenow zijn natuurlijk ook weer in het parcours opgenomen. De Herenstreek en de rotonde in Nieuw Dordrecht zijn buiten het parcours gelaten waardoor de doorstroming van het verkeer veel beter gewaarborgd is en onder andere het Veenpark goed bereikbaar is. Ook is in het centrum de doorgaande verkeersader Van Echtenskanaal Noordzijde buiten het parcours gelaten op uitdrukkelijk verzoek van de Handelsvereniging. Er worden meerdere sluizen gerealiseerd zodat de winkels goed bereikbaar zijn. Overleg met winkeliers vindt nog plaats.
  • De datum van zaterdag 27 mei is nu echt definitief.
  • Met de marktmeester is overeenstemming bereikt aangaande het verplaatsen van de zaterdagmarkt naar het Marktplein. Daar zijn we als organisatie heel blij mee.
  • Hiermee is de route door het centrum, een rondje van 1 km ook definitief. De start van alle afstanden is op de hoek van de Langestraat-Van Echtenstraat en vervolgens door de Jonkheer M.W.C de Jongestraat via de Pastoor Jongeriusstraat en de Langestraat richting Ovonde.

De start van het evenement is rond 14:00 uur met als eerste de kidsruns en de Esdalrun. Vervolgens de start van de halve marathon, de 10 km en de 4 mijl start als laatste. Het evenement is rond 18:30 afgelopen.